Full 1
Kreativni centar Avenir
Udruženje ljubitelja francuskog jezika i kulture
Full 1
Full 2
Časovi francuskog
Časovi francuskog za sve uzraste
Full 2
Full 3
Radionice
Učenje francuskog jezika kroz igru, muziku i ples
Full 3
Full 3
Pozorište i festivali
Avenirci su redovni učestnici frankofonih
festivala kako u regionu tako i u evropi
Full 3
previous arrow
next arrow

O nama

Kreativni centar Avenir je udruženje koje se bavi promocijom francuskog jezika kroz glumu, muziku i ples.Do sada smo imali mnogo uspjesnih projekata.Ucestvovali smo na brojnim međunarodnim festivalima u Francuskoj, Italiji, BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

Aktivnosti Kreativnog centra Avenir

Časovi francuskog jezika

Kreativne radionice

Učenje francuskog kroz glumu, igru, muziku i ples

Učešće na različitim frankofonim festivalima i radionicama

Frankofonija

Termin Frankofonija je prvi put bio upotrebljen krajem 19. vijeka od strane jednog francuskog geografa. On je tim terminom htio da obilježi na neki način zemlje u kojima se govori francuki jezik, ne samo kao zvanični jezik, već i sve zemlje u kojima je francuski prisutan u dipolmatiji i obrazovanju. Moderna Frankofonija postoji od 1970. godine, zahvaljujući Međunarodnoj organizaciji frankofonije koja je osnovana u Parizu, i koja se bavi promocijom francuskog jezika u svijetu. Crna Gora u ovoj organizaciji ima status posmatrača od 2011.godine.

Pozorište i festivali

Avenirci su do sada učestvovali na velikom broju festivala, kako u Crnoj Gori tako i u inostranstvu sa različitim predstavama.

Neki od festivala na kojima smo učestvovali su:

  • Festival frankofonog pozorišta Mostar
  • 21 susreti mladog evropskog pozorišta u Grenoblu
  • Teatralno proljeće u  La Roche-sur-Yon
  • Globe Théâtre u Normandiji

Profesori i umjetnici Kreativnog centra

Upoznajte profesore i umjetnike u Kreativnom centru

 Svetlana Čolak Antić

Svetlana Čolak Antić

Psiholog, predsjednica AVENIRA

Osnivač je Avenira. Diplomirala je na Fakultetu u Zagrebu, francuski jezik i civilizaciju na univerzitetu u Ženevi, a specijalističke studije i magisterij iz kliničke psihologije u Lionu i Parizu.

Jelena Perišić

Jelena Perišić

Profesorica francuskog jezika i književnosti

Dimpomirala je na  Filološkom fakultetu odsjek za francuski jezik i književnost. U  “Avenir-u”  vodi kurseve francuskog jezika.

Andrea Pereković

Andrea Pereković

Koreografkinja,Režiserka

 Koreografkinja i režiserka, diplomirala je na Univerzitetu u Parizu – Sorbone i na Martha Graham School of Contemporary Dance gdje je i postala član profesorskog tima,

Mirela Šćasni

Mirela Šćasni

Profesorica solo pjevanja

Profesor solo pjevanja, vokalne tehnike i kamerne muzike u školi za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan” u Kotoru i ŠOMO Herceg Novi.

Izabela Matoš

Izabela Matoš

Slikarka,dizajnerka

Diplomirala je u Beogradu na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti, Srbija. Započela je karijeru u Herceg-Novom u Crnoj Gori, gdje je stvorila svoj vlastiti kreativni studio “ISART”

Miloš Avramović

Miloš Avramović

Magistar franuckog jezika i književnosti

Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, master studije iz francuske i komparativne književnosti završio je  na Univerzitetu u Turu (Francuska).

Marina Ćirković

Marina Ćirković

Profesorica francuskog jezika

Završila je Filozofki fakultet u Nikšiću, odsjek za francuski jezik i knjizevnost. Pohadjala je  književnu koloniju u Manosque-u u trajanju od mjesec dana.

Izdvajamo

Najnovija dešavaja u Kreativnom centru Avenir

„Mali princ“ spaja ljubitelje francuskog jezika

Članovi pozorišne sekcije kreativnog centra „Avenir“ iz Herceg-Novog, u Domu mladih u Trebinju su, na francuskom jeziku, izveli predstavu „Mali princ“. Kako prenosi TrebinjeLive, 13 osnovaca i dvoje gimnazijalaca, su na zanimljiv način prikazali to univerzalno...

Prikaži više

Muzička komedija “Gavroš”

Nastavljajući svoje aktivnosti i slijedeći osnovnu misiju koja je zacrtana kao dugoročni proces, Kreativni centar « Avenir » je u periodu od 12. do 24. jula ove godine organizovao jezičke i umjetničke radionice sa djecom i učenicima. Tema jedne od radionica je...

Prikaži više

Predstava Veze i veznici

Mi, Udruzenje prijatelja francuskog jezika, kulture, umjetnosti i obrazovaja iz Herceg-Novog u partnerstvu sa Francuskim kulturnim centrom iz Podgorice smo se ove godine pridruzili organizatorima Guitar art festa sa jednom koreografijom na večeri posvećenoj...

Prikaži više

Naši partneri

Partneri i prijatelji Kreativnog centra Avenir